Història del nostre centre

Els Franciscans arribaren a Llucmajor als anys 1598-1608 per “predicar la Paraula de Deu i ensenyar Gramàtica”, s’establiren definitivament on avui encara trobam el Convent i l’Església de Sant Bonaventura. La fraternitat franciscana va abandonar el convent després de la desamortització de Mendizabal.

A finals del segle XIX, Fra Antoni Ripoll i els seus companys, formen una fraternitat cristiana que amb el temps passarà a ser l’actual restauració de la Tercera Ordre Regular Franciscana a Balears.

Al 1872 fundaren el Celler d’en Sard, carrer del Born, però el lloguer del Celler resultava massa alt i es varen veure obligats a traslladar l’escola a “Ca’ls Alegries”, on començà l’escola nocturna i on es començaren a anomenar als seus estudiants els “Lluïssons”; malnom que ha perdurat quasi fins a l’actualitat.

En 1878 l’Escola dels Lluïssons es traslladà als locals del Convent i l’any 1882 el Pare Ripoll va inscriure oficialment l’escola com a Col·legi de Sant Bonaventura amb 200 alumnes.

L’any 1933 es va veure que l’espai era insuficient i es va fer el trasllat de l’escola al carrer Convent nº25, conegut com a  “Ca’n Jaqueta”, lloc on es troba la nostra escola actualment.